Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Als kind was ik altijd een buitenkind. Weer of geen weer (behalve bij flinke regen) speelde ik buiten. Nu ik 32 ben is dat eigenlijk nog hetzelfde en die genen lijk ik ook door gegeven te hebben aan Fay en Quin. Alleen maar binnen zitten is niks voor ons. Dit is wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd op Ibiza.

Naar het strand
Ibiza heeft ruim 55 baaitjes, dus we kunnen een heel jaar lang elke week naar een andere baai als we dat zouden willen. Bijna al deze baaitjes heb ik gezien de afgelopen jaren, maar inmiddels heb ik zeker een aantal favorieten (daar kom ik in een andere blog binnenkort op terug). In de zomer als de temperaturen dik boven de 30 graden uitstijgen wil je niet anders dan naar zee. Fay haalt met haar emmertje water uit de zee om een mooi kasteel te bouwen, pizza eten op het strand als lunch en uiteraard een heerlijk ijsje toe. Dit is ultiem genieten voor mij. Zo voelt elke vrije dag, of zelfs een paar vrije uurtjes na een werkdag als vakantie.

Hiken/wandelen
Naast de prachtige kustlijn zijn er ook ontzettend veel wandelroutes op het eiland. Verlaten onverharde bospaden, de hoogste berg Sa Talaia beklimmen, of hiken door mooie valleien waar mooie oude boerderijen te vinden zijn. Juist de winterperiode is ideaal om te gaan wandelen. De temperaturen zijn lager dan in de zomer maar nog steeds erg aangenaam, daardoor heb je meer energie dan tijdens de hitte. Quin in mijn draagdoek en Fay haar Timberlands aan en gaan. De natuur is en blijft de mooiste speeltuin!

Naar de hippiemarkt
Elke zondag is het in het noorden van Ibiza een lokale hippiemarkt in het plaatsen San Joan. Live muziek, kraampjes met leuke veelal handgemaakte producten, een heerlijke ontspannend sfee en lekker eten & drinken. Deze markt is veruit mijn favoriet omdat er ook meer locals naar toe gaan dan de bekendere hippiemarkten zoals Las Dalias en Punta Arabi. Zelfs in de winter bruist het hier van de gezelligheid.

Bij een dagje strand voelt elke vrije dag, of zelfs een paar vrije uurtjes na een werkdag als vakantie...

Eten eten eten
We eten niet zo vaak buiten de deur, simpelweg omdat we zelf graag koken en Fay niet bepaalt geduldig is als het lang duurt voor het eten geserveerd wordt, maar er zijn zeker een aantal leuke hotspots waar je snel je eten krijgt en het nog lekker en kindvriendelijk is ook! Vooral zondagmiddag is op Ibiza een echte familiemiddag. Terrassen zitten het hele jaar door vol met grote families die lekker aan de tapas gaan. Een prima gewoonte die we graag overnemen van de Ibicenco’s.

Naar de speeltuin
Fay barst van de energie, daarom laten we haar graag spelen in de speeltuin. Ookal houd ik af en toe mijn hart vast als ze perse zelf het laddertje van de glijbaan zelf op wil klimmen, je ziet haar zo enorm genieten. Met haar vriendinnetjes (en gelukkig zijn de moeders ook mijn vriendinnen) kan ze uren rennen, spelen, bouwen, klimmen en vooral lachen. Leuk voor haar en genieten voor mij!

Geen reactie's

Geef een reactie