Uitkijkpunt Mirador Ibiza

mirador-ibiza-uitkijkpunt

Uitkijkpunt Mirador Ibiza

Ibiza barst van de uitkijkpunten, maar ik heb pas deze geweldige spot ontdekt. De trappen zijn net aangelegd en het uitzicht is 180 graden breed en sensationeel mooi. Zelfs als je minder zin hebt om lang te gaan hiken, kun je van dit uitzicht genieten. Maar als je zin hebt in een goede beentraining zijn de trappen terug naar de top een goede training.

Ik reed over de snelweg vanuit Sant Josep richting Ibiza stad toen de witte trappen links in de heuvels ineens mijn aandacht trokken. Wow het uitzicht vanaf die top moet waanzinnig zijn. Eenmaal thuis werd Google Maps erbij gepakt, waar de trappen nog niet eens zichtbaar op zijn, maar het uitkijkpunt wel de naam Mirador gekregen heeft. Dat stond dus gelijk voor de dag erna op het programma.

Na door een woonwijk in aanbouw te rijden kwamen we uit bij de top van het uitkijkpunt, bovenaan de trappen dus. Wat een waanzinnig mooi uitzicht heb je vanaf hier. Je ziet de heuvels van Cala Llonga, Marina Botafoch, Dalt Vila en zelfs de zoutmeren zijn nog te zien aan je rechterkant. Werkelijk schitterend.

Heb je zin in een niet al te lange wandeling waarbij je niet bang bent om 70 hoogtemeters te pakken, pak dan nu je kans ! Loop de trappen helemaal af en vervolgens kun je links het bos in. Daar loopt een zichtbaar onverhard pad naar beneden tot je niet meer verder kunt. Neem even wat water en bereid je voor op de terugweg naar de top.

Ingewikkeld is de route niet te noemen, maar eerlijk is eerlijk, de trappen vanaf beneden omhoog lijken tot aan de hemel te reiken. Klein beetje verzuring van de benen ga je wel voelen, maar het uitzicht wordt per trede mooier. De trappen zijn gelukkig breed, goed aangelegd en hebben diepe tredes, waardoor je wel heel comfortabel omhoog loopt (of rent als je in een hele sportieve bui bent). En eenmaal boven kun je echt voldaan genieten van het uitzicht waarbij je nog meer details opvallen dan toen je nog beneden was.

Zoek op Ibiza Mirador of voer dit adres in op Google Maps om er te komen: Carrer 1073 Eivissa Nova, 22, 07800 Eivissa, Illes Balears (let op dat je niet naar het hotel Mirador rijdt als je op de naam zoekt, dat ligt op Dalt Vila). 
Wil je nog wat filmpjes zien van het uitzicht of de wandeling? Kijk dan even bij de highlight op mijn instagrampagina.
Alvast veel plezier!

 

Geen reactie's

Geef een reactie