Uitdagingen bij twee jonge kids

Heb jij wel eens van de term Babybunch gehoord? Ik niet tot enkele weken geleden. Als je twee kinderen krijgt binnen 2 jaar mag je jezelf een babybunch moeder noemen. Fay en Quin schelen 23 maanden. Het kleine leeftijdsverschil heeft veel voordelen, waaronder dat alle fases nog heel vers in het geheugen zitten en dat ze na ongeveer een jaar steeds beter met elkaar kunnen spelen. Maar het wordt zeker ook bestempeld als twee pittige jaren. Dit zijn de grootste veranderingen toen ik van een naar twee kinderen ging.

Voeden is een uitdaging
De allergrootste uitdaging van de tweede terwijl er een peuterpuber rondloopt is toch wel voeden. Net als ik even rustig op de bank wil zitten om Quin te voeden gaat Fay haar grenzen verkennen. De yoghurt wordt over de tafel en haar kleding uitgesmeerd, klimt ze op de tafel, of ze wil precies op dat moment uit haar stoel getild worden. Daardoor is voeden het nieuwe goochelen geworden, omdat je continue op moet staan tussen het voeden door om ongelukkig te voorkomen en ondeugend gedrag in goede banen te leiden. Mijn armen zijn in ieder geval nog nooit zo sterk en gespierd geweest.

Heel veel luiers verschonen
Ik wilde afgelopen zomer Fay het liefst al zindelijk maken, maar dat is helaas niet gelukt. Ze was er nog niet aan toe om op een poo te gaan zitten. Helemaal niet erg want het komt vaker voor dat kinderen rond de 2,5-3 jaar toe zijn aan zindelijkheid. Dat betekent echter wel dat er enorm veel luiers verschoond moeten worden. Per dag gaan er zo’n 12-15 luiers doorheen en heb je soms het gevoel dat er geen einde aan komt.

Het kleine leeftijdsverschil heeft veel voordelen, waaronder dat alle fases nog heel vers in het geheugen zitten en dat ze na ongeveer een jaar steeds beter met elkaar kunnen spelen. Maar het wordt zeker ook bestempeld als twee pittige jaren.

Altijd rommel of vlekken in kleding
Net als ik alles aan kant heb in huis en zelf gedoucht ben tilt Fay haar speelgoedboxen om en tovert ze de woonkamer om tot een geëxplodeerde speelgoed winkel. En vlak nadat ik gedoucht heb word ik onder gespuugd of zit Fay onder de vlekken omdat ik haar iets minder in de gaten kan houden. Tussentijds ruim ik regelmatig op, maar pas als ze allebei op bed liggen kan ik het huis helemaal weer strak trekken.

Moeilijk alleen de deur uit met allebei
Op dit moment is het even erg lastig om alleen met Quin en Fay de deur uit te gaan. Fay is nogal een avonturiertje en rent graag weg naar een speeltuin, een lief poesje wat voorbij komt of loopt gewoon de richting op die zij in gedachten heeft. Ze is nog net te jong om te begrijpen dat ik haar niet op kan tillen als ik ook met Quin loop. Een extra paar handen is voor de veiligheid daarom wel aan te raden.

Jezelf vergeten
Fay en Quin zijn vroege vogels, zeker sinds de wintertijd is het vrij gewoon om rond half 7 in de woonkamer te zitten. Soms zelfs nog vroeger. Vanaf het moment dat ze wakker zijn begint het verschonen, aankleden, voeden van Quin, eten maken en opruimen voor Fay en de hond eten geven. Het komt daardoor vrij regelmatig voor dat ik om 10 uur besef dat ik zelf nog niks gegeten of gedronken heb.

Ik geniet enorm van een babybunch moeder zijn, maar moet ook eerlijk bekennen dat ik er naar uitkijk als Fay ietsjes ouder is waardoor ik haar iets meer uit kan leggen en ze iets minder baldadig is als ik met Quin bezig ben. Hoe dan ook, over een jaar of twee zal het allemaal (hoop ik) een stuk makkelijker zijn.

Geen reactie's

Geef een reactie