Ibiza’s Punta De Sa Pedrera, het zusje van Atlantis

Ibiza’s Punta De Sa Pedrera, het zusje van Atlantis

Het grote Atlantis op Ibiza is bij velen wel bekend. Maar dit pareltje niet. Het is net als Atlantis ook een uitsnede van een rotsblok geweest wat leidt tot indrukwekkende afgeschaafde rotsen met een klein beetje zeewater in het midden. Alleen hoef je hier geen heftige wandeling voor te maken, maar is het slechts een paar minuten lopen vanaf de auto. 

Toen ik net op Ibiza woonde heb ik een tijd in Cala de Bou gewoond. Niet perse het allermooiste deel van Ibiza, maar wel heel betaalbaar en zoveel prachtige baaitjes in de buurt. Port de Torrent is zeker een favoriet familiebaaitje geworden. Met de dit jaar geopende beach club Alma Beach, is de baai echt naar een nieuw level gebracht. Ik woon er maar 5 minuten rijden vandaan dus kom regelmatig op het strand in de zomer, al is het voor twee uurtjes eind van de middag met de kinderen.

Wat ik niet wist, is dat links van de baai, aan het einde van de rotsen Punta Sa Pedrera te vinden is. Een plek waar, net als bij Atlantis, imposante rotsblokken weggehaald zijn om Dalt Vila te kunnen bouwen. De wijze waarop dit gedaan is, is zo mooi, dat het bijna een kunstwerk achterlaat. De strakke vormen in de rotsblokken, die soms traptrede gewijs weggehaald zijn in ieder geval erg mooi om te zien. Je kunt ook naar beneden klauteren als je goede schoenen aan hebt, maar met jonge kinderen zou ik het niet aanraden. Blijf dan lekker om ‘de uitgehakte stenen’ heen lopen en geniet van het prachtige uitzicht en de zon die weerspiegelt in het zeepoeltje.

Locatie Punta de Sa Pedrera

Geen reactie's

Geef een reactie